(Foto: Erik Goemans).

Dierenbescherming vindt verwaarloosde stier in Leidse boerderij

De inspectie van de Dierenbescherming trof gisteren in een boerderij aan de Leidse Vlietweg een zwaar verwaarloosde vleesstier aan. Het dier was voor een groot deel bedekt door zijn eigen uitwerpselen. Met zijn poten stond het dier diep in zijn eigen poep. De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen.

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn ingeschakeld om er voor te zorgen dat de boer de leefomstandigheden van het dier drastisch verbetert. “Wat doen sommige mensen hun dier toch aan”, vraagt een woordvoerder de Dierenbescherming zich hardop af. “Gelukkig kwam in dit geval onze inspecteur Erik Goemans langs.”

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×