D66-raadslid Fleur Spijker verlaat rond de zomer niet alleen de Leidse gemeenteraad, maar ook de stad en zelfs het land. Ze vertrekt met haar gezin naar Dubai waar haar man een hoge functie heeft aanvaard. (Archieffoto: Chris de Waard).

D66-raadslid verruilt Leiden voor Dubai

Fleur Spijker verlaat de Leidse gemeenteraad. Het D66-raadslid verhuist later dit jaar naar Dubai. Haar man, Piet Sebrechts, gaat daar een financiële onderneming opzetten. Sebrechts was in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 overigen zelf ook kandidaat-raadslid voor D66, maar kwam uiteindelijk niet op de definitieve lijst terecht. “We gaan dit avontuur als gezin aan”, zegt Spijker die inmiddels haar eigen baan in de advocatuur heeft opgezegd.

Fractievoorzitter Jeffrey van Haaster van D66 Leiden over het vertrek van raadslid Fleur Spijker.

Spijker: “Per 1 januari ben ik thuis om alles te regelen. Het huis moet worden verkocht en we moeten een school vinden voor de (drie) kinderen. Piet gaat naar Dubai zodra alles rond is. Ik volg met de kinderen waarschijnlijk rond de zomer. Tot die tijd heb ik dus juist meer tijd voor de Leidse raad.” Wat Spijker zelf gaat doen in Dubai weet ze nog niet: “Ik heb verschillende ijzers in het vuur. Het kan zijn dat ik van daaruit ga werken voor een Nederlands kantoor, maar ook een functie in Dubai zelf zou prima op m’n pad kunnen komen.”

Spijker was begin dit jaar ook al even in het nieuws vanwege een mogelijk vertrek uit de raad. Toen omdat ze zich kandidaat had gesteld voor de Eerste Kamer. Op die lijst blijft ze overigens staan: “Voor de Eerste Kamer hoef je niet perse hier te wonen.”

Farokh_TahmasianSpijker wordt in de Leidse raad opgevolgd door Farokh Tahmasian die ook in de periode 2010-2014 al in de Leidse raad zat. Hij neemt de portefeuille Stedelijke Ontwikkeling over binnen de D66 fractie.

Leiden Politiek spijkerdubai


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×