Lenferink's optreden rondom de protesten tegen de huisvesting van Benno L. in Leiden wordt ook nu weer aangehaald als bewijs van de bestuurskracht van de Leidse burgemeester. (Archieffoto: Sleutelstad).

Leiden en burgemeester genomineerd in bestuurdersverkiezing

Burgemeester Lenferink is opnieuw genomineerd in de verkiezing ‘Beste lokale bestuurder van Nederland’. Ook de gemeente zelf komt in aanmerking voor een prijs. Leiden wordt genoemd in het lijstje ‘Best bestuurde decentrale overheid’. Dat straalt dus af op het hele college van burgemeester en wethouders. Over precies twee weken worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst ‘Kompas 2016’ van ambtenarenplatform Binnenlands Bestuur. Thema is daar dit jaar Burgerparticipatie: Lust of Last?

Over de Leidse nominatie lezen we dat de ‘stad van ontdekkingen’ ook de stad van consistentie is. “Al drie collegeperiodes wordt actief samengewerkt met burgers, partners in de stad en in de regio. De constante ontwikkeling heeft een nominatie voor best bestuurde decentrale overheid opgeleverd.” Stemmen op Leiden kan hier: Best bestuurde decentrale overheid.

Burgemeester Lenferink is net als  vorig jaar genomineerd. “Lenferink is Leidenaar in hart en nieren en betrokken bij alles wat de stad beter maakt”, zo stelt één van zijn collega’s. Een goed voorbeeld van de betrokkenheid van burgemeester Lenferink is zijn optreden bij het rumoer rondom het verblijf van Benno L. in Leiden. Tijdens een demonstratie stapte hij op de fiets en ging het gesprek aan met de demonstranten. De rust waarmee hij deze situatie aanpakte, laat hij ook zien bij de opvang van vluchtelingen. Stemmen op Lenferink kan hier: Beste bestuurder 2015.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×