De ijsbaan werd afgelopen dinsdag afgebroken. (Foto's: Chris de Waard).

IJsbaan Nieuwe Rijn trekt ruim 19.000 schaatsers

De schaatsbaan op de Nieuwe Rijn heeft dit jaar 19.203 schaatsers getrokken, dat is met een verschil van 400 iets meer dan vorig jaar. De baan is één van de drukst bezochte buitenbanen van Nederland. Ze kan echter niet op tegen schaatsbanen die er langer liggen, zoals die op het Museumplein in Amsterdam.

Een deel van de ijsbaan moest dit jaar tijdelijk afgesloten worden vanwege het warme weer. (Foto: Daaf Sloos).

De winters worden steeds zachter, het was dit jaar dan ook moeilijk om de ijsbaan in een goede conditie te houden. “Het lijkt nu eindelijk koud te worden, winters beginnen steeds later”, aldus Erwin Roodhart van Centrummanagement Leiden. “Je zou zeggen dat je dan de ijsbaan langer moet laten liggen, maar dat is geen optie. Mensen zijn na die twee weken kerstvakantie gewoon weer aan het werk en hebben geen tijd om te schaatsen.”

De drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn werd dinsdag afgebroken, het water is nu weer vrij.

Leiden Sport IJsbaan Nieuwe Rijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×