Hyacinten voor jongvolwassenen met kanker

Het Nationaal AYA (Adolescents & Young Adults) platform organiseert samen met de Nederlandse hyacintenkwekers voor de tweede keer op rij de HAYAcintenactie. In elf verschillende ziekenhuizen, waaronder het Leids Universitair Medisch Centrum, worden hyacinten verkocht. Hiermee hoopt de organisatie zo veel mogelijk geld op te halen voor jongvolwassenen met kanker. De hyacinten zijn vandaag van 10.00 tot 18.00 uur te koop in het LUMC.

In 2015 hebben bloemenveiling Flora Holland en transporteur GreenLines zich verbonden aan het Nationaal AYAPlatform. Door 4.000 bossen hyacinten ter beschikking te stellen, sponsoren zij de realisatie van SPACE 4 AYA. Vorig jaar werd ruim 9.500 euro opgehaald.

AYA
AYA staat voor Adolescent & Young Adult; jongvolwassenen met kanker in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. AYA’s met kanker hebben specifieke problemen en vragen, zoals over opleiding, werk, emoties, aangaan van relaties of seksualiteit. De stichting heeft een AYA4 community opgezet zodat lotgenoten over deze onderwerpen kunnen praten en hun verhaal kwijt kunnen.

Verschillende ziekenhuizen
Dit jaar doen naast het LUMC de volgende tien ziekenhuizen mee aan de HAYAcintenactie: AMC, Erasmus MC, Gemini ziekenhuis, Medisch Centrum Alkmaar, Maastricht UMC+, St. Elisabeth Ziekenhuis, Twee Steden ziekenhuis, UMCG, UMCU en het Radboudumc.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×