Bas Haring houdt een lezing over de verantwoording die de wetenschap volgens hem dient af te leggen aan het publiek. (Foto: PR).

Lezing Bas Haring over verantwoording van wetenschap aan publiek

Het is volgens bijzonder hoogleraar Bas Haring voor de hedendaagse wetenschap belangrijk om de maatschappelijke impact van onderzoek uit te leggen aan de samenleving. Hoe je die boodschap kan overbrengen, legt de bijzonder hoogleraar en wetenschapsfilosoof op donderdag 21 januari uit. Hij geeft dan een lezing in het Gorleaus Laboratoria-gebouw van de Universiteit Leiden.

Bas Haring schreef verschillende boeken waarin hij wetenschap inzichtelijk maakt voor een breed publiek. Voor veel mensen werd hij een bekend gezicht na zijn deelname aan het tv-programma ‘Proefkonijnen’ van BNN. Over zijn ervaringen bij dat programma schreef hij het boek ‘Doe dit vooral thuis’. Hij behandelt daarin op een luchtige manier een serieus onderwerp: de wetenschap. Zijn werkzaamheden hebben hem de bijnaam ‘volksfilosoof’ opgeleverd.

De aanvang is om 19.30 uur. Achteraf is er een borrel. Toegang is gratis, maar je moet je wel van tevoren online aanmelden.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×