400 euro boete voor diefstal lokfiets

De Leidse politie heeft vrijdagavond een fietsendief opgepakt. De verdachte wilde er vandoor gaan met een nieuwe dure fiets, maar dat bleek een lokfiets te zijn. Hij kreeg een boete van 400 euro. Lokfietsen zijn rijwielen die zijn voorzien van een gps-zender. Zodra de fiets in beweging komt, krijgt de politie een seintje en kunnen agenten zien waar de fiets zich bevind.

Het gebruik van lokfietsen lijkt overigens zijn langste tijd gehad te hebben. Het gerechtshof in Den Bosch verklaarde het Openbaar Ministerie eind vorig jaar niet-ontvankelijk in een zaak waarbij een man een boete had gekregen na diefstal van een lokfiets. De dader zou volgens het hof teveel zijn uitgelokt om te stelen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×