Proosten op 10 jaar Sleutelstad in Old School Leiden. (Hoofdfoto: J.P. Kranenburg).

Leiden viert Sleutelstad-jubileum mee

Een flinke opkomst, gistermiddag in pop-up galerie-huiskamer Old School aan het Pieterskerkhof. Daar vierden wij ons tweede lustrum met in totaal enkele honderden bezoekers die 10 jaar Sleutelstad kwamen meevieren.

Sleutelstad-hoofdredacteur Chris de Waard maakte van de gelegenheid onder andere gebruik om enkele wensen voor de toekomst uit te spreken. de mogelijkheid om bijvoorbeeld meer economische nieuws uit de stad te brengen en ook meer aandacht voor alles wat er gebeurt bij het Biosciencepark en de universitaire wereld. Ook een overzicht van het belangrijkste nieuws in het Engels staat op het verlanglijstje, maar daarvoor ontbreekt vooralsnog de financiering. Sleutelstad krijgt geen subsidie en draait uitsluitend op advertentie-inkomsten van lokale ondernemers.

De Waard: “Misschien is het sowieso helemaal geen gek idee als ook de politiek zich eens zou buigen over het Leidse medialandschap. Er zijn nog relatief veel nieuwsbronnen in Leiden die elk op hun eigen manier verslag doen van zaken in de stad en de regio, maar er zijn er toch ook al best veel verdwenen. En allemaal in de afgelopen 1,5 jaar. Het Leids Nieuwsblad ging van 2 x naar 1 x in de week. Het op Zondag verdween. De websites Leiden.nu, Leidsch.nu, Dichtbij.nl. En ook het Leidsch Dagblad en Sleutelstad hebben het niet makkelijk. Het zou toch wel erg zonde zijn als er een moment komt dat het te laat is en er in Leiden écht niet meer voldoende nieuws wordt uitgegeven omdat het niet meer rendabel te doen is.”

Tijdens de feestelijke bijeenkomst konden bezoekers ook programma-ideeën achterlaten. Dat gebeurde en alle voorstellen worden de komende tijd bekeken en op haalbaarheid onderzocht.

Foto’s hieronder Emile van Aelst.

Foto’s hieronder J.P. Kranenburg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×