Mirjam Flik begint per 2 februari. Tot die tijd is ze ook al veel in Leiden te vinden, zoals gisteren tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de Leidse cultuur- en ondernemersorganisaties. Links de vertrekkende cultuurmakelaar Michaël Roumen. (Foto's: Chris de Waard).

Nieuwe Leidse cultuurmakelaar heet Mirjam Flik

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mirjam Flik (rechts) volgt over drie weken Michaël Roumen op als cultuurmakelaar in Leiden. Ze gaat de functie in principe drie jaar vervullen. (Foto: Chris de Waard).

Mirjam Flik uit Amsterdam is per 2 februari de nieuwe cultuurmakelaar van Leiden. Ze volgt Michaël Roumen op die de functie de afgelopen jaren vervulde. Flik is momenteel nog aan het werk in Breda waar ze ‘kwartiermaker’ is. In die rol onderzocht ze de afgelopen maanden waar de kansen liggen voor kunst en cultuur in die stad. Eerder werkte ze in Leeuwarden waar ze onder andere aan het bidbook werkte waarmee de Friese stad in 2018 culturele hoofdstad van Europa wordt.

Chris de Waard maakt kennis met Mirjam Flik, de nieuwe cultuurmakelaar in Leiden.

Flik is sinds vorige week al veel in Leiden te vinden. Ze kijkt de komende weken nog mee over de schouder van vertrekkend cultuurmakelaar Michaël Roumen die overigens niet helemaal uit Leiden vertrekt. Roumen onderzoekt de komende maanden welke rol Leiden in 2020 kan pakken bij de viering van het internationale Pilgrimjaar.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×