Arrestatie na schieten met luchtdrukwapen

nepwapens2Gistermiddag heeft de politie een 48-jarige Leidenaar opgepakt wegens verboden wapenbezit. Rond 13.00 uur werd de politie gebeld met de melding dat er door twee mannen met een pistool tegen een vuilnisbak werd geschoten. Gehuld in kogelwerende vesten gingen agenten ter plaatse. Daar hoorden ze van de melder bij welk huis een van de verdachten naar binnen was gegaan. Bij de woning van de verdachte bekende die meteen dat hij met een luchtdrukwapen had geschoten. Daarop werd hij aangehouden.

Nepvuurwapens lijken vaak heel erg op echte vuurwapens. De dreiging die er vanuit kan gaan, is daarom net zo hoog. Bij meldingen gaat de politie er dan ook altijd van uit dat het om een echt vuurwapen gaat. Soms worden er daarbij zelf waarschuwingsschoten gelost en in het ergste geval zal de politie zelfs gericht schieten als iemand het wapen niet meteen neer wil leggen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×