Simmons versterkt basketballers van ZZ Leiden

Marquise SimmonsMarquise Simmons is de nieuwe aanwinst van Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal. De 2,03 meter lange powerforward kwam afgelopen seizoen nog uit voor het Friese Aris Leeuwarden. En laatstelijk bij het IJslandse UMFN Njardvik. De Leidse basketballers zijn erg verheugd over de versterking onder het bord.

Marquise Simmons, geboren op 9 november 1989, kwam tijdens zijn collegeloopbaan uit voor het universiteitsteam van St. Bonaventure (nabij Buffalo, New York) dat uitkomt in de sterke Atlantic 10 Conference. Simmons zette vervolgens zijn carrière voort bij Aris Leeuwarden. In de tweede helft van 2015 maakte hij de overstap naar UMFN Njardvik.

De power-forward speelt in aanvallend opzicht vlak bij het bord met zijn rug naar de basket. In verdedigend opzicht speelt hij in een zoneverdediging, of tegen de power-forward van de tegenpartij in een man-tot-man verdediging.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×