Voor wie nog een kantoor zoekt? Kasteel Endegeest gaat in de verkoop. (Archieffoto: Sleutelstad.nl)

Minder nieuwe kantoren Leidse regio

Het aantal nieuwe kantoren in de Leidse regio zal komende jaren beperkt blijven. Dat blijkt uit de actualisatie van de kantorenstrategie van Holland Rijnland die de Leidse gemeenteraad afgelopen donderdag besprak. De drieledige strategie bestaat uit het ombouwen van kantoren voor andere doeleinden, zoals woningbouw; het renoveren van op gewilde locaties gebouwde kantoren en het uit- of afstellen van bouwplannen.

Zo worden verschillende nieuwe bouwlocaties in Holland Rijnland (Leidse regio, Rijn-, Duin- en Bollenstreek) afgeschreven. In Leiden zijn dat Leiden De Vink en Big Bosslocatie. Overigens betekent de strategie niet dat er helemaal geen nieuwe kantoren worden gebouwd. Zo komen er bij Station Leiden Centraal nieuwe kantoren omdat de vraag hier nog steeds groot is. Onder andere omdat meer bedrijven tegenwoordig liever bij een openbaar-vervoersknooppunt zitten dan langs de snelweg. Ook wordt er getracht om gebieden zoveel mogelijk te mengen door wonen, kantoren en andere functies te combineren.

Verder wordt een bijzondere kantoorlocatie verkocht: Kasteel Endegeest. Het in Oegstgeest gelegen optrekje, dat eigendom is van de gemeente Leiden, huisvest nu nog het kantoor van een zorginstelling.

Economie Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×