Henny Keereweer, voorzitter van het Rode Kruis Leiden, kreeg uit handen van CDA Leiden fractievoorzitter Klaas de Vries de Joost Walenkamp Award toegekend (Foto: J.P. Kranenburg).

CDA Leiden huldigt Rode Kruis wegens vluchtelingenopvang

Zojuist heeft voorzitter Henny Keereweer van het Rode Kruis Leiden e.o. de Joop Walenkamp Award 2016 in ontvangst mogen nemen uit handen van CDA Leiden fractievoorzitter Klaas de Vries. De award, genoemd naar de in 1997 overleden oud-wethouder van het CDA Leiden, is aan hen toegekend vanwege de manier waarop de vrijwilligers van het Rode Kruis afgelopen najaar uitvoering hebben gegeven aan de organisatie van de noodopvang voor vluchtelingen in Leiden.


Reanne van Kleef was aanwezig bij de uitreiking van de Joop Walenkamp Award en sprak met Henny Keereweer van het Rode Kruis Leiden, CDA Leiden fractievoorzitter Klaas de Vries en Elly en Denise, vrijwilligers van het Rode Kruis Leiden.

Klaas de Vries: “Het Rode Kruis heeft oog voor de nood van deze mensen, de mogelijkheden van de stad Leiden en het betrekken van Leidse Burgers bij deze opvang. Het Rode Kruis Leiden heeft haar verantwoordelijkheid genomen en gedeeld met de bevolking. Juist door deze opstelling is Leiden de stad gebleven waar eenieder welkom is die vlucht om standvastigheid.┬áHet Rode Kruis Leiden e.o. voorzitter Henny Keereweer en zijn geoliede team hebben de kracht van de Leidse samenleving ten volle ingezet en glans gegeven en zo gehandeld naar de ware geest van oud CDA wethouder Joop Walenkamp.”

Morgen laat het CDA Leiden bij de vluchtelingen die zijn gehuisvest aan de Wassenaarseweg een speciale lekkernij bezorgen bij de avondmaaltijd. Die wordt verzorgd door de firma Mabroek.

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×