(Archieffoto: 112 Sleutelstad).

OM eist 120 uur taakstraf voor dreiger Universiteit Leiden

Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 120 uur en een maand voorwaardelijke celstraf geëist tegen Robbert van D., de 21-jarige student die in oktober vorig jaar dreigde met een schietpartij bij de Universiteit Leiden. De zaak werd vandaag behandeld in de rechtbank van Den Haag. De student plaatste zijn dreigementen op de Amerikaanse site 4chan.

De 21-jarige jongen meldde niet op welke faculteit hij de aanslag wilde plegen. Om die reden werden alle locaties van de Universiteit Leiden beveiligd door de politie. “Achteraf gezien kunnen we concluderen dat Robbert van D. niks ernstigs van plan was”, meldt zijn advocaat.


Een screenshot van het dreigement op 4chan.

112 Sleutelstad Leiden unidreiging


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×