(Archieffoto: 112 Sleutelstad).

Twee inbrekers gepakt door oplettende leerlingen Leonardo College

Twee van de drie inbrekers die vorige week probeerden in te breken in een woonboot aan de Noachstraat zijn aangehouden. Dat kon mede door de oplettendheid van leerlingen van een 3 havo-klas van het Leonardo College. Zij zagen het vanuit het schoolgebouw gebeuren en namen in bijzijn van een docent contact op met de politie. Ook maakten de leerlingen beelden van het misdrijf met hun smartphone.

De drie daders werden op heterdaad betrapt toen ze probeerden in te breken en sloegen op de vlucht. De omgeving werd afgesloten en er werd intensief gezocht naar de inbrekers, zonder direct succes. Één van de twee arrestanten werd maandag nog aangehouden. De politie heeft de zaak verder nog in onderzoek.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×