De ene na de andere inspreker deelde gisteravond de wensen met de raadsleden. Over drie weken buigt de raadscommissie zich inhoudelijk over de vorderingen die wethouder De Wit maakt met de uitvoering van de sportnota. (Foto's: Chris de Waard).

Sportwethouder: "3 Octoberhal voorlopig niet dicht"

Er is veel ongerustheid bij sportverenigingen nu de Leidse gemeenteraad zich binnenkort buigt over de vorderingen die wethouder Frank de Wit maakt met de uitvoering van de in 2012 vastgestelde sportnota. Daarin wordt niet alleen voor ruim 30 miljoen geïnvesteerd in de Leidse sport(voorzieningen), er moet ook bezuinigd worden op de exploitatie. Zo zijn er panden waarvan het onderhoud de komende jaren te hoog op gaat lopen en die de gemeente daarom wil afstoten. Dat betekent volgens sportwethouder De Wit overigens niet dat de clubs die nu van die panden gebruik maken op straat komen te staan. “We gaan de komende tijd met hen in gesprek over alternatieven.”

Sportwethouder De Wit (D66)  is eigenlijk heel tevreden over de voortgang van alle zaken die in de sportnota zijn afgesproken. “Sommige dingen hebben nu eenmaal tijd nodig.”

Zowel in de Leidse raad als in de Leidse sportwereld waren er de afgelopen periode zorgen over een aankomende sluiting van de 3 Octoberhal. “Nergens voor nodig”, zegt De Wit: “We hebben gezegd dat we die hal kunnen slopen, in 2025 of nog later, als er in bestaande hallen of door de bouw van nieuwe sporthallen voldoende alternatieve capaciteit is. Er hoeft niemand bang te zijn dat de 3 Octoberhal dicht gaat voor er elders voldoende capaciteit is”.

Op 4 februari gaat de raadscommissie Onderwijs en Samenleving de sportnota tussentijds evalueren. Gisteravond hebben belanghebbenden de mogelijkheid om de raadsleden alvast hun zorgen en wensen mee te geven.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×