Vrijwilligers van het Rode Kruis Leiden e.o. en werknemers van Slagerij Mabroek verdeelde het eten over de 250 bordjes (Foto: Facebook CDA Leiden).

CDA Leiden en Slagerij Mabroek brengen lekkers bij Wassenaarseweg

CDA Leiden en Slagerij Mabroek sloegen de handen in een om de vluchtelingen van de Wassenaarseweg gisteravond een extraatje te geven bij de maaltijd. CDA Leiden nam contact op met Slagerij Mabroek. De kwaliteitsslagerij wilde graag meehelpen met de actie en verdubbelde het bedrag.

In plaats van bloemen tijdens de uitreiking van de Joop Walenkamp Award 2016 werd het geld gebruikt voor het extraatje voor de vluchtelingen. “We willen ook iets doen voor de vluchtelingen die nu bij de Wassenaarseweg zitten” vertelt Klaas de Vries, fractievoorzitter CDA Leiden, na de uitreiking van de Award.

De 250 vluchtelingen van de Wassenaarseweg werden verrast met vele gerechten zoals baklava, olijven, hummus, aubergine salade, falafel en libanees brood. “Het CDA nam contact met ons op en vroegen ons wat goede gerechten zouden zijn. Toen ben ik gaan nadenken wat zou passen bij hun cultuur en toen zijn deze gerechten er uit gekomen” vertelt Mimoent Abdales van Slagerij Mabroek.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×