Singer-songwriter Maaike Ouboter trad vorig jaar in Leiden op tijdens de Nacht van Kunst en Kennis, vanavond staat ze in de Leidse Schouwburg. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Uitgebreid programma tijdens Nationaal Theaterweekend

Ruim 50 theaters verspreid door heel Nederland openen dit weekend de deuren voor het eerste BankGiro Loterij Nationaal Theaterweekend. Tijdens het derde weekend van januari biedt ook de Leidse Schouwburg het hele weekend verschillende optredens en activiteiten aan. Kaartjes kosten 10 euro per stuk.

Vanavond begint om 19.00 uur Brechtje Roos met een luistersessie gevolgd door ‘De Schat van Mondo Leone’ verteld door Leon Giesen. Als afsluiter van de eerste dag van het Nationaal Theaterweekend vindt er om 20.15 uur een optreden plaats van singer en songwriter Maaike Ouboter.

Stand-up en magie
Op zaterdagavond vindt er vanaf 21.15 uur een voorstelling plaats verzorgd door mentalisten en cabaratiers Rob Mollien en Emiel Lensen. De heren combineren in hun show ‘Da’s Sterk’ magie, theatrale acts, stand-up comedy en cabaret.

Rondleiding in het donker
Na het optreden van vrijdag en zaterdag is er nog een bijzondere activiteit, een rondleiding in het donker. Wanneer de lichten worden, gedimd krijgt de bezoeker een bijzondere kijk op de oudste schouwburg van Nederland.

Op zondag begint om 15.05 uur het laatste optreden van het Nationaal Theaterweekend. Thomas de Stoomlocomotief beleeft een van zijn bijzondere avonturen waar de kleintjes van zullen smullen. Alle bezoekers van de Thomas de Stoomlocomotief worden uitgenodigd om verkleed te komen als controleurs en conducteur en achteraf is er een uitgebreide meet & greet met de acteurs.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×