De politie startte direct een grootschalige zoekactie naar de dader. (Foto: 112 Sleutelstad).

Politie zoekt getuigen steekpartij Haarlemmerstraat

De recherche in Leiden is nog op zoek naar getuigen van de steekpartij die gistermiddag plaatsvond op de Haarlemmerstraat, recht voor de Douglas. Het slachtoffer, een 44-jarige man uit Amersfoort, raakte zwaar gewond en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Hij moest direct geopereerd worden en zal naar verwachting voorlopig nog in het ziekenhuis moeten liggen.

Rond 16:15 uur kreeg de politie een melding van het incident. Het slachtoffer was door de ruit van de parfumerie naar binnen gevallen nadat hij werd aangevallen. Een verpleegster die toevallig langsliep heeft, in afwachting van de hulpdiensten, eerste hulp verleend aan het hevig bloedende slachtoffer.

Onbekende man
Op basis van getuigenverklaringen en een eerste verklaring van het slachtoffer, werd duidelijk dat het slachtoffer op de Haarlemmerstraat was achtervolgd door een voor hem onbekende man. Vervolgens heeft de dader hem vanuit het niets aangevallen.

Nog niet gepakt
In de Leidse binnenstad is gisteren een grootschalige zoekactie naar de verdachte geweest, de dader werd nog niet gepakt. Ondanks een verspreid signalement en meerdere tips van oplettende burgers, werd de dader niet gevonden.

Signalement
De dader vluchtte in de richting van het treinstation leiden Centraal. De verdachte is een een blanke man van circa 1 meter 75. Hij is 30 a 35 jaar oud en heeft kalend licht blond haar. Hij droeg een donkere jas, lichte spijkerbroek en een bruine trui met capuchon. Heb je de steekpartij of de verdachte gezien, neem dan contact op met de recherche via 0900-8844.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×