De nieuwe AH supermarkt aan de Breestraat komt er wel, maar wanneer is onduidelijk. Het gaat in elk geval nog even duren. De naastgelegen stomerij verhuist naar de overkant. Het pand is nodig voor de bevoorrading. (Foto's: Chris de Waard).

Uitstel en aanpassingen voor AH Supermarkt Breestraat

De AH supermarkt aan de Breestraat komt er zeker, maar wanneer, daar durft Johan Oudendal geen uitspraken meer over te doen. Oudendal is eigenaar van de ruim 20 panden die deel uitmaken van het blok tussen de Breestraat, de Mosterdsteeg en de Botermarkt. In de ruimte waar tot begin 2014 een filiaal van Zeeman zat, komt een Albert Heijn. Het pand aan de linkerzijde is nodig voor bevoorrading. Stomerij van Aalst die er nu nog zit, verhuist naar een winkelpand aan de overkant van de straat. Onder de supermarkt komt een fietsenstalling. Aan de kant van de Botermarkt komt een andere winkel uit de Ahold-stal. waarschijnlijk een Gall & Gall slijterij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWethouder Strijk (economie, bereikbaarheid) in gesprek met projectontwikkelaar Johan Oudendal tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gezamenlijke ondernemersverenigingen eerder deze week.

Eerder was het de bedoeling dat de nieuwe supermarkt een in- en uitgang kreeg aan zowel de Breestraat als aan de Botermarkt. dat gaat niet door. AH wil bij nader inzien geen winkel waar je doorheen kan lopen. Een rondje door de zaak levert meer aankopen op.

De fietsenstalling krijgt, ook anders dan eerder gepland, een in- en uitgang in de Mosterdsteeg en aan de Breestraat. Eerder was het de bedoeling van ontwikkelaar Oudendal om die in- en uitgang in de Mosterdsteeg te situeren met een extra doorgang naar de supermarkt zelf. In verband met de lastige beveiliging wil AH niet dat klanten via de de fietsenstalling direct de winkel in en uit kunnen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×