Wethouder van Gelderen opende vrijdag de bed, bad, broodvoorziening. (Foto;s: Ton Laven).

Bed, bad, brood-voorziening geopend

Aan het Maansteenpad in de Mors is gisteren de bed, bad, brood-voorziening van de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen Leiden (STUV) geopend. Wethouder Roos van Gelderen sprak de aanwezigen toe, ook werd er een kunstwerk onthuld van de Leidse fotograaf Patricia Nauta. Overigens werd de opvang al een dag of tien geleden in gebruik genomen door de eerste 22 bewoners.

Van Gelderen: “Het college van burgemeester en wethouders van Leiden vindt een bed bad en broodvoorziening belangrijk omdat we niet willen dat mensen op straat komen te leven. Wij bieden een menswaardige opvang aan uitgeprocedeerde asielzoekers, zodat zij met begeleiding van STUV over hun toekomst na kunnen denken.” Van Gelderen zei verder dat ze er op rekent dat STUV, de wijkbewoners, de BBB-bewoners en andere organisaties en instellingen in de wijk goed samen zullen leven en werken.

bed-bad-broodDe werkgroep ‘Warm welkom’, bestaande uit buurtbewoners, organiseert op 30 januari het Warme welkom: een voetbalmatch tussen wijkbewoners en vluchtelingen. Daarna wordt er gezamenlijk gegeten.

Gisteren ging ook de winterregeling in. Het is koud buiten en dus hoeft er niemand meer op straat te slapen. De gemeente richtte enkele weken geleden een extra gebouw in bij Nieuwe energie waar Stichting De Binnenvest dak- en thuislozen kan opvangen. Vorig jaar leidde het afschaffen van de loting om een slaapplek tot grote problemen, omdat het veel te druk werd in de opvang. Met de extra (tijdelijke) ruimte moeten die problemen dit jaar tot het verleden behoren.

Volgende week maakt het college overigens ook bekend waar statushouders, zwerfjongeren en daklozen die weer zelfstandig willen gaan wonen ondergebracht worden. Er zijn veel plekken onderzocht en Leiden heeft nu drie gebouwen geselecteerd. Voordat bekend wordt gemaakt om welke gebouwen het precies gaat, worden omwonenden ingelicht.

Leiden Politiek Bed-bad-broodvoorziening


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×