De dader van de steekpartij op de Haarlemmerstraat is aangehouden. Na het vrijgeven van de camerabeelden heeft de politie concrete tips gekregen. (Archieffoto: 112 Sleutelstad).

Verdachte steekpartij Haarlemmerstraat aangehouden

Een 24-jarige Leidenaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor de steekpartij in de Haarlemmerstraat die afgelopen donderdag plaatsvond. De aanhouding werd mogelijk gemaakt door de tips die de politie ontving na het vrijgeven van de camerabeelden.

Afgelopen donderdag, 14 januari, kreeg de politie de melding dat er op de Haarlemmerstraat iemand was neergestoken. Het slachtoffer, een 44-jarige man uit Amersfoort, verklaarde later dat hij in de Haarlemmerstraat gevolgd was door een hem onbekende man die hem vervolgens zonder enige aanleiding aanviel met een mes. Dat gebeurde ter hoogte van parfumerie Douglas. Het slachtoffer viel tijdens de aanval ook nog door de winkelruit. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd waar hij direct geopereerd werd aan zijn ernstige verwondingen. Inmiddels maakt hij het naar omstandigheden redelijk.

Naar aanleiding van de getoonde foto’s hebben zich bij de recherche meer mensen gemeld die de afgelopen tijd in Leiden ook gevolgd zijn door een man waarvan zij een onprettig gevoel kregen. In hoeverre de nu aangehouden verdachte daarbij betrokken was, zal worden onderzocht.

112 Sleutelstad Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×