Naast de Wolf van Luttelgeest komt de wolf uit Duitsland binnenkort ook naar Naturalis. (Foto: Naturalis).

Duitse wolf verhuist van vriezer naar Naturalis

De wolf die in het voorjaar van 2015 door Groningen en Drenthe wandelde en voor enige commotie zorgde, komt naar Naturalis. Het beest werd in april aangereden in Duitsland en heeft daarna een tijd in een vriezer gelegen. Binnen enkele weken wordt het dier opgehaald uit Hannover waarna het museum het dier een ‘warme plek’ in de collectie zal geven.

De wolf komt naast de Wolf van Luttelgeest te staan. Die werd in juli 2013 gevonden langs een weg in het dorp Luttelgeest dat in Flevoland ligt. Men dacht met de vondst dat wolven, die al 150 jaar niet meer in Nederland leven, weer terug waren. Het dier was er echter door iemand neergelegd en bleek afkomstig uit Oost-Europa.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×