Molen De Put (Archieffoto: Sleutelstad.nl).

Molenaars zoeken vrijwilligers voor groenonderhoud

De Leidse vrijwillige molenaars van Molen De Put, Kikker-, Stads en Maredijkmolen zijn op zoek naar vrijwilligers met groene vingers. Deze moeten dan in de omgeving van de molen het groen onderhouden. Een flinke klus die de vrijwillige molenaars zelf helaas niet op zich kunnen nemen. Daarom wordt er op 28 januari een informatieavond georganiseerd voor het werven van nieuwe krachten.

Het belang van zorgvuldig groenonderhoud rond molens valt niet te onderschatten: voor een molen is een goede en constante aanvoer van wind noodzakelijk. In de zogenaamde molenbiotoop, het gebied in een straal van 400 meter rond de molen, moeten struiken en bomen worden gesnoeid. Te grote bomen en struiken belemmeren anders de wind waardoor de molens minder kunnen draaien. Stilstand is voor molens funest; wanneer deze niet genoeg draaien wordt het hout aangevreten en ontstaat rot. De Leidse vrijwillige molenaars houden de molens in beweging en zorgen op die manier voor hun behoud.

De informatieavond op 28 januari vindt plaats in het Volkshuis van 20.00 – 21.30 uur. De avond wordt georganiseerd door het Molennetwerk Zuid-Holland. Meer informatie over de avond en de werkzaamheden is te verkrijgen bij Debby Gerritsen.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×