Renners tijdens de 10.000 meter lange Gouden Spike van 2015 (Foto: Tom Wiggers).

Deel Nederlands kampioenschap atletiek in Leiden

Het onderdeel 10.000 meter krijgt bij de 45ste editie van de Leidse atletiekwedstrijd Gouden Spike eenmalig de status van nationaal kampioenschap. Zowel de mannen- als de vrouwenwedstrijd wordt losgekoppeld van het NK in Amsterdam en verplaatst naar de Leidse Hout.

Door de twee grote internationale kampioenschappen staan de ASICS Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor senioren in juni gepland, een week na de Gouden Spike. Aangezien de atleten niet twee keer in een week 10.000 meter lopen werden de ASICS Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor senioren samen gevoegd met de Gouden Spike.

De titelstrijd bij de vrouwen vindt ook tijdens de Gouden Spike plaats. Die 10.000 meter, nieuw op het affiche van de Gouden Spike, staat dan in de vooravond op het programma.

Leiden Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×