Na de Breestraat wordt ook de Haarlemmerstraat opnieuw ingericht. De gemeente in druk bezig met het uitwerken van de plannen. Een ding is zeker: de Leidse Lantaarn komt naar de heringerichte Haarlemmerstraat. (Archieffoto: Hielco Kuipers).

Ook Haarlemmerstraat krijgt Leidse Lantaarns

De Leidse Lantaarn die op veel plekken in het historische centrum wordt gebruikt, komt ook naar de Haarlemmerstraat. Bij de aankomende herinrichting van de winkelstraat wordt de verlichting die nu boven het winkelend publiek hangt, verwijderd en deels vervangen door staande lantaarns en deels door gevellantaarns. Omdat de Haarlemmerstraat smaller is dan de Breestraat kunnen er waarschijnlijk niet aan weerszijde staande Leidse Lantaarns worden geplaatst. De heringerichte straat moet qua uitstraling aan gaan sluiten bij de Breestraat.

De Haarlemmerstraat krijgt een flinke opknapbeurt. Hoe het er uit gaat zien, wordt nu uitgewerkt. De afgelopen periode heeft de gemeente overleg gepleegd met de winkeliers en bewoners en binnen enkele weken volgt de besluitvorming in raad en college. Dat wordt ook duidelijk of bijvoorbeeld het achterste deel van de winkelstraat, tussen de Pelikaanstraat en de Haven, weer wordt opengesteld voor auto’s.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×