De Heemskerkstraat staat tiende in de tussenstand van het Klimaatstraatfeest (Foto: Chris de Waard).

Heemskerkstraat voorlopig op koers voor klimaatstraatfeest

Een landelijke strijd tussen straten over wie de meeste energie bespaart tijdens de donkere maanden, dat is het klimaatstraatfeest. Namens Leiden is de Heemskerkstraat uit de Zeeheldenbuurt de grootste troef, net als vorig jaar. Momenteel staat de straat tiende in de verkiezing, wat goed zou zijn voor een budget van 500 euro, bedoeld voor een straatfeest. De winnaar krijgt een budget van maar liefst 10.000 euro voor zo’n feest.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/242890112″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Maarten Mulder in gesprek met Jeroen Schrama over het Klimaatstraatfeest.

Jeroen Schrama, projectmanager van het gemeentelijke verduurzamingsproject Green Deal, is de grote vlaggendrager namens de Leidse straat. Zijn werkzaamheden bij Green Deal verklaren volgens hem voor een deel de betere prestaties ten op zichte van vorig jaar, toen de Heemskerkstraat 14e werd.

“Er zijn bij drie huizen zonnepanelen neergelegd, dat tikt lekker aan. Verder wil ik een brede scan maken van meerdere huizen in de straat, niet alleen op het gebied van energie, maar ook gezondheid en economie. Daar kun je dan kijken hoe nuttig bepaalde aanpassingen zijn qua geld, gezondheid en energie.”

Je straat inschrijven kan tot 7 maart, via www.klimaatstraatfeest.nl. De wedstrijd sluit op 31 maart. Op zaterdag 16 april wordt de uitslag bekend gemaakt.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×