Tv-chef Julius Jaspers (tweede van rechts), bekend van het programma Topchef, opende begin deze maand al de promotiecampagne voor de restaurantweek. (Foto: LeidsLekkers).

Culinair smullen tijdens Leidse Restaurantweek

Culinair platform LeidsLekkers organiseert aankomende week de zevende editie van de Leidse Restaurantweek. Het thema is ”Meet the Chef”, waarin Leidse chefs in de spotlights staan en hun talent laten zien. Mensen krijgen de kans het gezicht achter de bijzondere gerechten te zien en kunnen doneren aan het doel van dit jaar: de Alpe d’HuZes.

Dit jaar zullen dertig restaurants meedoen aan de week. De chefs laten zich met speciale gerechten van hun beste kant zien. Ze laten hun technieken zien, maar komen ook uit de keuken zodat klanten het gezicht achter het eten zien.

Er kan tegen een lagere prijs dan gewoonlijk gereserveerd worden voor een lunch of diner op de website van de restaurantweek. Daarop is te vinden welke speciale menu’s de restaurants koken voor het initiatief.

Alpe d’HuZes
LeidsLekkers hoopt op veel donaties aan het team Alpe d’Steph, dat meedoet aan de Alpe d’HuZes. Het team zet zich, naar aanleiding van een aan kanker overleden vrouw, in voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×