(Foto: PR).

Grootste scratchevenement van Europa weer in Leiden

Het comité Scratch Muziekdagen Leiden organiseert van 11 tot en met 14 februari de 28e editie van het grootste scratchevenement van Europa. Het meerdaagse evenement trekt jaarlijks zo’n 4000 zangers en musici.

Het evenement heeft dit jaar weer een divers programma. De eerste dag worden alle solopartijen door mannen gezongen. De sopraan Mayaan Licht, die vorig jaar veel indruk maakte op het publiek, zal ook dit jaar optreden. Op de tweede dag treden vooral jongeren op. De solisten van deze dag zijn geselecteerd op basis van een auditie voor conservatoriumstudenten.

Weekendprogramma
Het weekend bestaat uit twee verschillende programma’s. De zaterdag staat in het teken van musicals. Zo worden er liedjes uit The Sound of Music, Soldaat van Oranje en Westside Story gezongen. Op zondag worden er twee composities uit de twintigste eeuw uitgevoerd onder leiding van dirigent Paul Valk.

Historie
Het evenement wordt al sinds 1988 georganiseerd door het comité Scratch Muziekdagen Leiden. Net als voorgaande jaren vindt het evenement plaats in de Pieterskerk. De kerk die al bijna 900 jaar oud is leent zich goed voor de Scratchdagen. ”Door de klassieke, monumentale en inspirerende entourage vormt de kerk een goede plek voor het evenement”, aldus een vrijwilliger van Scratch.

Kaarten voor de Scratch Muziekdagen zijn te koop via de website.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×