SP stelt vragen over verkeerd aangelegde brug

SP Leiden heeft gisteren aan het college van burgemeester en wethouders opheldering gevraagd over een brug die op de verkeerde plaats bij voetbalvereniging Roodenburg werd aangelegd.

Met de aanleg van de brug, die het Joop Vervoornpad zou verbinden met Voetbalvereniging Roodenburg, werd op 14 januari van dit jaar begonnen. Nadat een oplettende toezichthouder van de naastgelegen Tuinvereniging Ons Buiten aan de bel trok, bleek dat op deze locatie helemaal geen brug stond ingepland. Wél stond er een brug ingetekend aan de andere kant bij Noorderlicht, tussen Voetbalvereniging Roodenburg en Korfbalvereniging Pernix. Men was dus op een verkeerde plaats begonnen met de aanleg van de brug.

De SP wil nu weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Alexandra van den Berg, Raadslid van SP Leiden, eist met schriftelijke vragen aan het college opheldering over de kwestie. Ze wil onder meer weten bij wie de fout ligt, wat de kosten van de fout zijn en op wie deze kosten verhaald kunnen worden. Ook wil ze weten wat de schade is aan de natuur en of deze schade hersteld kan worden.

DeBrugTeVer
Foto: LV Roodenburg

 

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×