Het logo is ontworpen door leerlingen van de opleiding Mediavorming van ROC Leiden. Jongeren van Cardea brachten het logo in beeld. (Foto: PR).

Probleemkinderen middelbaar onderwijs krijgen 'Buitenkans'

Wethouder Frank de Wit opende woensdag het project ‘Buitenkans’. Daar onthulde hij het logo van het project. Buitenkans is opgezet, om jongeren tussen 15 en 23 jaar te helpen, die uit het voorgezet onderwijs dreigen te vallen of moeite hebben met de overgang naar mbo-opleidingen.

Zo’n veertig jongeren doen aan het project mee. Veel van hen bevinden zich in een kwetsbare positie met oog op hun toekomst. De jongeren hebben geen diploma’s en weinig kans op een plek op de arbeidsmarkt. Een team van docenten, trainers en gedragswetenschappers gaat met de jongeren aan de slag. Er zal vooral gewerkt worden aan het zelfvertrouwen en motivatie van de studenten. Doel is dat de leerlingen een positief toekomstperspectief krijgen en vervolgens weer terug naar school of aan het werk kunnen.

Ontstaan van Buitenkans
Het project is ontstaan uit een samenwerking tussen het voortgezet onderwijs, het mbo in de regio Holland Rijnland, Cardea, Regionaal Bureau Leerplicht en de gemeenten. In Almere loopt al tien jaar lang het soortgelijke project Almeerkans. Buitenkans is gevestigd in het gebouw van Cardea, aan de Gerrit van der Veenstraat.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×