(Foto: PR).

Jonie van der Meij stopt: Leidse Hazes uitgezongen

joni“Hallo lieve mensen. Het is gedaan met die ouwe sopraan. Ik heb besloten om te stoppen met zingen.” De van oorsprong Leidse zanger Jonie van der Meij hangt de microfoon aan de wilgen en gaat van een rustig leven genieten. Zo laat hij weten. “Met m’n kanjer! Ik kan het niet meer opbrengen om me steeds weer te bewijzen tegenover het volk. Ik heb bereikt wat ik wilde bereiken”, aldus Van der Meij die tegenwoordig met vriendin in Scheveningen woont.

Waarom van der Meij precies stopt met zingen is hooguit tussen de regels door te lezen in een emotionele mededeling op zijn Facebook-pagina: “Ik maak van mijn hart geen moordkuil. In vele ogen zal ik altijd die EX … zijn. Jonie verwijst daarmee aan de periode dat hij verslaafd was aan harddrugs. Iets dat hem in het Leidse nog weleens wordt nagedragen. Dat lijkt nu overigens niet zo. Het regent reacties van mensen die het jammer vinden dat hij stopt met zingen.

‘Een leven zonder jou was’ één van de eerste liedjes die Jonie van der Meij in de jaren 80 op single uitbracht.

In de jaren 80 startte de zangcarrière van Jonie. Hij trad vaak op in Leidse kroegen en stond al snel bekend als de ‘Leidse Hazes’. De gelijkenis was zelfs zó treffend dat Jos van Zoelen, destijds manager van André Hazes en auteur van het boek André Hazes en Ik, zich ook over Jonie ontfermde. Na Jonie’s comeback door het televisieprogramma Holland got Talent werd die samenwerking zelfs weer nieuw leven ingeblazen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×