Marieke van Middelkoop schildert visjes op de houten platen in de Van Speykstraat, terwijl André sas even verderop met een nieuw stuk zee bezig is. (Foto's: Chris de Waard).

Sloopwoningen Zeeheldenbuurt opgefleurd

Het was eigenlijk de bedoeling van de Leidse kunstenaar André Sas om tekeningen van kinderen uit de wijk te gebruiken voor het versieren van de houten platen waarmee een rijtje huurwoningen in de Zeeheldenbuurt is dichtgetimmerd, maar dat bleek toch te ingewikkeld om te realiseren. Zeker omdat de versierselen er maar enkele weken blijven zitten. Sas heeft daarom nu zelf maar wat mallen gemaakt en schildert samen met buurtbewoner Marieke van Middelkoop aquaria op de beplating.

De huizen die in een u-vorm staan langs de Oosterstraat, de Van Speykstraat en een deel van de Evertsenstraat staan op de nominatie om gesloopt te worden. Daar wordt naar verwachting medio maart al mee gestart. Op de plek van de verouderde woningen komen 36 seniorenappartementen. Het project gaat Oosterhof heten. Portaal legt momenteel samen met de buurt en architect Heren5 uit Amsterdam de laatste hand aan het ontwerp. De bouw begint waarschijnlijk in juni.

Cultuur Leiden oosterhof


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×