Rode Kruis Leiden kampt met groot tekort aan herenkleding

Er zijn grote tekorten aan kleding in kleine herenmaten bij het Rode Kruis. Vluchtelingen lopen daardoor vaak in veel te grote kleding. De organisatie roept mensen op om kleine maten te brengen bij de verzamelpunten in Leiden en Voorschoten.

”Zeker nu het kouder wordt is het belangrijk dat mensen zich met goed passende kleding hiertegen kunnen beschermen”, aldus Suzanne Laszlo, manager hulpverlening van het Rode Kruis. Stevige schoenen, winterjassen, truien, broeken, nieuw ondergoed en sokken zijn hard nodig volgens het Rode Kruis.

Kleding kan vrijdag 29 januari tussen 10.00 uur en 12.00 uur worden ingeleverd bij de Rode Kruis Rommelmarkt in Voorschoten. Op zaterdag 30 januari kan er op het Rode Kruis kantoor in Leiden kleding tussen 10.00 uur en 15.00 uur kleding ingeleverd worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×