Verpleeghuis Leythenrode nam donderdag 28 januari de mobiele keuken in gebruik. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Verpleeghuis Leythenrode krijgt mobiele keuken

Bewoners van verpleeghuis Leythenrode in Leiderdorp kunnen vanaf donderdag meekijken tijdens het koken op de afdeling. Door de geuren worden de zintuigen geprikkeld en worden zelfs oude herinneringen weer levend. De mobiele keuken is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen verschillende Leidse en Leiderdorpse ondernemingen.

Met de overhandiging van de mobiele keuken gaat een langgekoesterde wens van het verpleeghuis in vervulling. Voorheen werd al het eten klaargemaakt in een centrale keuken en op de afdelingen uitgeserveerd. Nu kunnen bewoners genieten van het samen klaarmaken van het eten. Waar mogelijk kunnen ze daar zelfs bij helpen.

De Stichting Vrienden van Leythenrode speelde een belangrijke rol bij de komst van de mobiele keuken. Het bestuur zocht contact met Ruud Nieuwenburg, vestigingsmanager van Bouwmaat XL en ontwerper van de keuken, Arno de Jong, directeur van Sligro Rooseveltstraat en Bob Meijer van de Brasserie Groep. Samen maakten de organisaties de aanschaf van de mobiele keuken mogelijk.

Leiderdorp Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×