Leerlingen van het ROC Leiden tijdens de test van het systeem.

Studenten ROC Leiden ontwikkelen speciaal hulpstuk voor reumapatiënt

Vier leerlingen van het ROC Leiden presenteerden afgelopen vrijdag het resultaat van het project ‘Volvo Experience’. Voor het project ontwikkelden laatstejaars studenten Thys Zevenhoven, Jens Kraayeveld, Robin van der Hulst en Jeffrey Burgmeijer een systeem voor een reumapatiënt om zijn fiets zelfstandig in zijn Volvo XC90 te laden.

Vorig jaar werd het ROC Leiden in januari benaderd door de heer Meijers waar het systeem voor is ontworpen. Hij vroeg of studenten van de school een systeem wilden ontwikkelen om zijn elektrische mountainbike in zijn Volvo te krijgen. Door zijn reuma is het moeilijk om de fiets, die 25 kilogram weegt, zelfstandig in de auto te tillen. ”Dit is een heel nieuw systeem dat dus helemaal bedacht moest worden. Je kunt je fiets natuurlijk al achterop de auto plaatsen, maar daar is veel kracht voor nodig”, aldus Meijers. Vier studenten besloten de uitdaging aan te gaan.

De studenten gingen naar diverse presentaties van de Volvo XC90 die in januari 2015 werd geïntroduceerd.  Zo gingen ze naar de AutoRai en werden autodealers bezocht voor de precieze afmetingen voor het systeem. Een jaar later hebben de leerlingen een werkend systeem ontwikkeld waarmee Meijers zelfstandig zijn fiets kan inladen.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×