Chef-kok Merlijn van der Kroft bij de custom built barbecue die via een crowdfunding actie werd gefinancierd. (Foto's: Chris de Waard).

Steakhouse Terroir opent in Marepark

In het Marepark, tussen de Maresingel en de Slachthuislaan, gaan vandaag officieel de deuren open van het nieuwste restaurant van Leiden: Steakhouse Terroir. Op de plek waar tot afgelopen zomer Brasserie Faassen zat, zijn Justus Brasem en Merlijn van der Krogt, beiden uit Alphen aan den Rijn, nu hun eerste eigen restaurant begonnen. Het tweetal heeft wel al ruime ervaring in de horeca. Zo was Justus eerder onder andere gastheer in de restaurants Oud Sluis en The Jane en Merlijn chef-kok bij biologisch restaurant Kasteel Woerden,

Na een aantal avonden proefdraaien, hield Leidens nieuwste horeca-duo gisteren een feestje ter ere van de opening. Voorlopig begint het restaurant op de begane grond. Na verloop van tijd willen Justus en Merlijn ook de eerste etage in gebruik nemen. Justus: “Maar we willen eerst staan en dan pas gaan lopen. Voorlopig zijn de 50 plaatsen hier beneden wel voldoende.” Op de tweede verdieping is ook nog een ruimte voor private dining. Daar kunnen ongeveer 12 gasten terecht. In het park heeft Terroir bovendien nog een terras.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×