Siep Wijsenbeek nieuwe directeur Leids Universiteits Fonds

siepwijsenbeekHet bestuur van het Leids Universiteits Fonds (LUF) heeft Siep Wijsenbeek benoemd tot de directeur. Hij is deze week in zijn nieuwe functie begonnen. Eerder was hij werkzaam bij Deutsche Bank Asset & Wealth
Management waar hij zich toelegde op vermogensbeheer voor charitatieve instellingen en vermogensfondsen. Wijsenbeek volgt Annah Neve op, die sinds 2001 werkzaam is voor het LUF. Neve blijft als adviseur aan het fonds verbonden.

Siep Wijsenbeek is de nieuwe directeur van het LUF. (Foto: PR).

 

Het bestuur heeft Siep Wijsenbeek gevraagd om de ingezette lijn van nauwere samenwerking met de Universiteit Leiden voort te zetten. Hiertoe zal intensief worden samengewerkt met de afdeling Development & Alumnirelaties van de universiteit.

Siep Wijsenbeek studeerde Rechten in Leiden en bouwde daarna een carrière op bij ABN AMRO, NIBC en Deutsche Bank. Momenteel volgt hij de postdoctorale opleiding Philanthropic Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als alumnus van de Universiteit Leiden heeft hij altijd een sterke band gehouden met zijn Alma Mater, onder andere door de organisatie van de Cleveringalezingen in Rotterdam.

Sinds 1890 zet het Leids Universiteits Fonds zich in om het onderzoek en onderwijs aan de Universiteit Leiden te ondersteunen en te verrijken. Zo verstrekt het fonds subsidies aan onderzoeks- en onderwijsprojecten van faculteiten en wetenschappers en financiert het 13 bijzondere hoogleraren. Ook studenten kunnen een beroep doen op het fonds voor activiteiten die hun studie meerwaarde geven. Daarnaast is het Leids Universiteits Fonds actief om alumni betrokken te houden bij de universiteit.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×