Tipje van de sluier bij Podium Pitch

Stadslab Leiden en Yaël Vinkx organiseren op zondag 7 februari vanaf 14.30 uur de gratis culturele talkshow Podium Pitch plaats. Tijdens de Podium Pitch vertellen toneelschrijver Rik van de Bos en theatermaker Maurtis van den Berg over hun theatervoorstelling ‘Een of age voor bejaarden’. Cabaretier Matrijn Kardol geeft een voorproef van zijn show en Lilian Vieira laat een combinatie van samba funk en traditionele samba horen.

In Podium Pitch interviewt journalist, schrijver en presentator Yaël Vinckx bekende en minder bekende acteurs, kunstenaars, muzikanten, schrijvers. In een kwartier vertellen ze over hun nieuwste album, expositie of voorstelling en laten ze iets horen of zien.

Kort fragment
Toneelschrijver Rik van den Bos en theatermaker Maurits van den Berg zijn al jaren actief op theaterfestivals als ‘Oerol’ en ‘Over het IJ’. Hun nieuwste voorstelling ‘Een coming of age voor bejaarden gaat over thema’s als loslaten. De vraag wat een mens aan het eind van een leven nalaat, en over hoe kort een leven eigenlijk is. In Podium Pitch vertellen ze hierover en spelen ze een fragment uit de voorstelling.

Grappig voorproefje
Jong en aanstormend cabaretier Martijn Kardol won in 2015 de Jury,- Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaretfestival. Hij is al doorgedrongen tot de kwartfinale van het Leids Cabaret Festival en komt een voorproefje geven uit zijn show.

Braziliaanse sfeer
Lilian Vieira, zangeres van Zuco 103, brengt Podium Pitch in Braziliaanse sferen. Ze vertelt over haar muziek en haar Braziliaanse familie, maar vooral ook over het land waar ze opgroeide en waar straks het de Olympische Spelen plaatsvinden. En ze speelt natuurlijk een paar nummers van haar laatste album. ‘Tante Coisa’, dat in januari 2016 uitkwam.

Meer informatie over Podium Pitch vind je op de websitede facebookpagina of de twitterpagina van Podium Pitch.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×