(Foto: PR).

Toneelstuk van Arjen Lubach in Plantsoentheater

Zweeds-Nederlands theatergezelschap De Andersons voert zijn nieuwe voorstelling ‘Stockholm Sneeuwt’ op in het Plantsoentheater in Leiden. Het stuk is gebaseerd op het bizarre, waargebeurde verhaal van de moord op de Zweedse premier Olof Palme. Het script werd geschreven door Arjen Lubach (bekend van DWDD en Zondag met Lubach).

De voorstelling profileert zich als ‘een heel nieuw genre’, namelijk een hoopvolle, theatrale, muzikale thriller met humor. Spannende en komische scènes worden afgewisseld met poëtische en opzwepende liederen (deels in Nederlands en deels in Zweeds). De Andersons hebben zich laten inspireren door ‘de eigenzinnige man’ die Olof Palme volgens hen was.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×