441e Dies Natalis van de Universiteit Leiden, Palmyra, en het LeidenAsiaCentre

SCIENCE 071 logo (1)In de uitzending bij Science071:  Chef Kabinet van de Universiteit Leiden, Rosalien van der Poel, over de 441e Diës Natalis. Ook schoof Frank Pieke aan om ons alles te vertellen over het kersverse LeidenAsianCentre. Tot slot spraken wij Diederik Burgersdijk over de vernietiging van Palmyra en redacteur Twan van Dodewaard informeerde ons over het laatste wetenschapsnieuws. 

 

 

Frank Pieke, uitvoerend directeur van het onlangs geopende LeidenAsiaCentre, was te gast in onze uitzending. Dit centrum richt zich op kortlopend wetenschappelijk onderzoek naar Oost-Azië

 

Aanstaande donderdag houdt Diederik Burgersdijk in het pas gerenoveerde Rijksmuseum van Oudheden de eerste Zenobia-lezing. Hij zal zich gaan buigen over de volgende vraag: ‘Moet Palmyra worden hersteld of als herinnering aan de Beeldenstorm van IS in deze staat worden gelaten? Dit is een ingewikkelde en lastige vraag, en daarom zat Diederik Burgersdijk bij ons in de studio om hier wat meer over te vertellen.

 

 

Op maandag 8 februari viert de Universiteit van Leiden haar 441e Dies Natalis, de verjaardag van Universiteit. In de Pieterskerk zullen een aantal hoogleraren en professors spreken. Wij spraken met chef kabinet van de Universiteit Leiden en organisator van het 441e Dies Natalis Rosalien van der Poel.

 

 

Natuurlijk kon het wetenschapsnieuws niet ontbreken. Redacteur Twan van Dodewaard vertelde over de communicatieve vaardigheden van octopussen, warme truiendag en de beste manier om af te vallen.

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×