De 35 nieuwe eengezinswoningen aan de Meerburgerkade, Amstelstraat en Leedestraat zijn afgelopen week opgeleverd. (Foto: PR).

35 nieuwe woningen aan Meerburgerkade opgeleverd

Er zijn 35 nieuwe eengezinswoningen aan de Meerburgerkade, Amstelstraat en Leedestraat in Leiden opgeleverd. De nieuwe huisjes vervangen de 68 beneden- en bovenwoningen die er eerst stonden. Dezen waren volgens woningcorporatie Portaal verouderd.

De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd. Deze week werden de laatste 4 woningen geadverteerd op Woningnet. Van de oorspronkelijke bewoners van de oude woningen zijn er 6 teruggekeerd in de nieuwe panden. Daarnaast zijn er 6 bewoners uit de Zeeheldenbuurt, die uit hun woning moesten, die hier nu hun nieuwe woning hebben.

naamloos

Bij de sloop werd deze metalen insigne gevonden. (Foto: PR).

Archeologische vondsten
Tijdens de de sloop van de oude woningen, werd archeologisch bodemonderzoek verricht. Hierbij kwamen er interessante vondsten tevoorschijn uit de Late Middeleeuwen en Romeinse tijd. Er werden resten van een watergang en diverse resten van aardewerk gevonden. Een bijzondere vondst was een pelgrimsinsigne met de pauselijke tiara en de sleutels van Petrus.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×