Regionale economie besproken op thema-avond D66 Leiderdorp

ecnomie071_logo

D66 Leiderdorp organiseert op woensdag 17 februari, in samenwerking met Progressief Zoeterwoude een thema-avond over de economie in de Leidse regio. In het kader van Economie071 werken niet alleen gemeenten uit de Leidse Regio, inclusief Voorschoten en Katwijk, samen maar ook de ondernemers en het hoger onderwijs. samenwerking tussen die verschillende sectoren moet zorgen voor versterking van de economie en de werkgelegenheid in dit gebied.

Hoewel Leiden als grote stad centraal staat bij die regionale ontwikkelingen, doen ook de kleinere gemeenten zoals Leiderdorp en Zoeterwoude een flinke duit in het zakje. “Zoeterwoude met grote bedrijven als Heineken en Leiderdorp met zijn ‘vitaliteits- of gezondheidsboulevard’ vormen een niet te verwaarlozen factor. Belangrijk is dat zij hun bijdrage integreren in het totaal”, aldus D66 Leiderdorp. Het thema van de avond is dan ook: “Wat kunnen de randgemeenten Leiderdorp en Zoeterwoude bijdragen aan het gezamenlijke project Economie071 en wat hebben ze daar zelf aan.”

Sprekers zijn de Leidse wethouder Robert Strijk (D66), de voorzitter van de Leiderdorpse ondernemersvereniging Didos van Dam, Henk Prins van de ondernemersvereniging De Grote Polder in Zoeterwoude en Joost Bruggeman van het ROC Leiden. De discussie na afloop wordt geleid door prof. Hugo Priemus.

De bijeenkomst wordt gehouden in Area071 aan de Sisalbaan 5/a in Leiderdorp (Baanderij) en begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Economie Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×