Het gebouw Level bij Leiden Centraal is één van de twee gebouwen die ROC Leiden liet bouwen en waardoor de onderwijsinstelling in enorme financiële problemen kwam. (Foto: Archief).

ROC Leiden neemt stappen tegen ex-bestuurders

Het ROC Leiden heeft vijftien oud-bestuurders aansprakelijk gesteld voor de grote problemen bij de onderwijsinstelling. Dat meldt Nu.nl. Het ROC is langs de rand van de afgrond gegaan door de wilde bouwplannen van voormalige bestuurders. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) heeft vandaag aan de Tweede Kamer laten weten dat de Stichting ROC Leiden de aansprakelijkstelling eind december en begin januari heeft verstuurd.

Dertien voormalige leden van de raad van toezicht en twee oud-leden van het college van bestuur worden aangesproken voor geleden schade. ROC Leiden bereidt individuele dagvaardingen voor tegen de oud-bestuurders. De verwachting is dat dit enkele maanden gaat duren.

De school met 9000 leerlingen balanceerde op de rand van faillissement toen Bussemaker besloot de opleiding te redden met maximaal 40 miljoen euro. Ze kreeg voor dat reddingsplan een nipte meerderheid in de Tweede Kamer.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×