Het oude schoolgebouw aan de Sumatrastraat komt beschikbaar voor voormalig daklozen. (Foto: Google Maps).

Woonruimte voormalig daklozen komt beschikbaar

In een oud schoolgebouw aan de Sumatrastraat worden mogelijk zestien wooneenheden gecreëerd voor voormalig daklozen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat bekendgemaakt. Het voorstel wordt nu onderzocht.

GroenLinks vroeg het college ruim vier jaar geleden om onorthodoxe maatregelen om de doorstroom uit de maatschappelijke opvang te vergroten. Daklozen die klaar waren om weer op zich zelf te wonen, konden geen woonruimte vinden en daardoor raakte de opvang verstopt. In Leiden staan veel gemeentelijke gebouwen leeg, volgens GroenLinks moest daar iets slims op te bedenken zijn.


Reanne van Kleef in gesprek met GroenLinks duo-raadslid Stéphanie Bakker over de nieuwe wooneenheden aan de Sumatrastraat voor voormalig daklozen.

Sinds de afgelopen maanden doet de gemeente onderzoek naar mogelijkheden om mensen die uit de maatschappelijke opvang komen, te huisvesten. Het gaat om mensen die nog ongeveer 6 maanden worden begeleid door de Stichting De Binnenvest. Na deze periode zetten zij de stap naar volledig zelfstandig wonen. Het pand aan de Sumatrastraat 195 is hier nu voor aangewezen. GroenLinks duo-raadslid Stéphanie Bakker hoopt dat de woningen aan het eind van het jaar beschikbaar zijn: “Dat zou een hele goede eerste stap zijn.”

Leiden daklozen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×