Minderjarige kinderen vermist uit instelling

18

Drie kinderen worden sinds gisteravond vermist uit De Vaart, een instelling voor Jeugdzorg op de grens van Oegstgeest en Sassenheim. Het gaat om twee meisjes en een jongen in de leeftijd van 12 en 13 jaar oud.

Volgens Burgernet zijn de kinderen vermoedelijk richting de Klinkenbergerplas in Oegstgeest gelopen. Volgens de politie lopen er wel vaker kinderen weg uit de instelling. Omdat het om minderjarigen gaat let de politie wel extra goed op. Een woordvoerder van de politie hoopt dat de kinderen snel ergens worden aangetroffen. Mensen die de kinderen ergens zien, worden gevraagd direct contact op te nemen met de politie via 0800-8844.

Delen

18 reacties

   • Dat je iemand kent geeft je nog niet het recht om zo over iemand te praten .
    Heb je enig idee hoe het er aan toe gaat in zo’n instelling .
    Daar wil je niet zijn .

  • Monica Monica Lenobel

   Weetje wil nie naar doen of iets ken de personen niet en weet niet hun achtergrond maar? heb zelf in een gesloten…… Gezeten. !!!! En kan je wel vertellen je word behandeld als een slaaf , ze gaan niet goed met je om , terwijl de meeste daar zitten!! Om juist op de juiste weg goed geholpen willen worden met een juiste dagbehandeling voor een goede leefsituatie om te mogen terug keren naar de buitenwereld. ! (Word gezegd) nu weet ik dat je er niet zomaar komt maar ? Meestal gaat het om de thuissituatie omgang , opvoeding verkeerde vrienden en ja Naar mijn mening wat ik ook heb meegemaakt zijn ze LAKS in het dagelijks bekijk van wat de kids daadwerkelijk van binnen voelen en behandelen ze ze niet rechtvaardig , hoe het hoort te zijn!! Wat ze dus wel zouden moeten doen. Daarom vind ik het niet gek dat ze dan weglopen en niet terugkomen. Sorry mij mening mensen

   • je hebt gelijk ik heb op de vaart voor twee weken gezeten ik kreeg een time out van mijn instelling ik moest toen op de vaart zitten voor die twee weken ze behandelen je inderdaad als slaafjes ik ken kinderen die daar ook hebben gezeten het meeste jongens en die jongens waren dan loverboys en drugsdealers en die jongens werden dan op een groep gezet waar meisjes zaten die niet weerbaar waren tegen over jongens en die net uit de handen kwamen van een loverboy ik kan ook heel eerlijk zeggen toen ik daar zat dat die jongens die daar zitten proberen veel dingen bij de meisjes en de leiding die daar aan het werk is doet daar totaal niks aan je kan er seks hebben op het toilet in de douch op je kamer en zelfs op school en dan ga je toch nadenken hoe kan zoiets gebeuren op een gesloten jeugdinstelling niemand wordt daar in de gaten gehouden de kinderen worden er zelf ook omgekocht met van alles

 1. Die kinderen lopen niet voor niks weg uit allerlei instellingen .
  Wanneer dringt het nu eens Door bij de verantwoordelijken (regering bijvb.) dat er van alles misgaat in die instellingen .
  Het wordt tijd dat dit soort instelling weer rechtstreeks onder het rijk staan .
  Zonder winst belang
  Met alleen goed opgeleide mensen
  ( IPV 21 jarige tut hola’s die zelf net uit de luiers zijn en van geen toeten of blazen weten ).

 2. Als maar de helft waar is van alle verhalen, is het al erg genoeg. En het is niet alleen aan de bezuinigingen te wijten. Wij werden er 40 jaar geleden al mee geconfronteerd. Inderdaad een net afgestudeerde ‘kleuter’ die wel even zou vertellen wat wij allemaal verkeerd deden. Iedere keer een andere persoon aan wie je maar weer het verhaal moest vertellen. Die je dan niet aankijkt, maar intussen door het dossier zit te bladeren. Zo ergerlijk! Na enige tijd ons zelf aan het toezicht onttrokken en ook nooit meer iets gehoord.

 3. Ik heb er zelf gezeten ligt er aan welke groep je zit ene kant van de groepen heeft een hek van 2 meter de andere kant weer 5 meter hoog dus ja zo moeilijk is het niet

 4. mijn hart gaat uit naar de ouders van deze tieners. hoop dat ze zich gauw melden of gevonden worden. ik weet hoe erg het is om in onwetendheid te zitten. Mijn nichtje verdween uit harreveld gesloten met oud jaar en paar dagen zoek.ze moest nog 2 maanden nu nog langer vr straf. sterkte gewenst voor hun fam. en vrienden.

 5. jongeren worden in een gesloten instelling geplaatst voor ” eigen veiligheid” ik heb zelf op de vaart gezeten. Aan de kant van het hek met 5 meter. En het is hetzelfde als een jeugdgevangenis. Ik ben totaal niet beter geworden van deze ervaring, ben er slechter uitgekomen dan dat ik er in ging. ik heb jongeren zelfmoord pogingen zien doen, omdat ze naar huis wilde. Dus iedereen die deze jongeren veroordeelt over dat zij weg zijn gelopen. moeten misschien 3 x nadenken over hun oordeel.

 6. het is voor mij het meest schokkend dat het mogelijk is dat deze kinderen die onder toezicht zouden moeten staan kennelijk zo makkelijk de benen kunnen nemen ennvervolgens dagen zoek zijn het is niet de 1e keer dat dr 1 de kuierlatten neemt
  ze zitten daar echt niet v hun zweetvoeten ! maar kennelijk schort dr toch wat aan het toezicht

Over de auteur

Je bent nu offline