Annelie Kohl van Shell Nederland B.V en rector Annick Dezitter tekenden deze week de Jet-Net samenwerkingsovereenkomst. (Foto: PR).

Da Vinci College en Shell gaan samenwerking aan

Het Da Vinci College en Shell zijn een samenwerkingsverband aangegaan om jongeren enthousiast te maken voor bèta en technologie. De school wordt daarmee onderdeel van Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland dat de samenwerking tussen bedrijven, het onderwijs en de overheid stimuleert.

Op de school is er al veel aandacht voor de bèta vakken en science. Sinds enkele jaren biedt de school technasiumonderwijs aan waardoor leerlingen vanaf de eerste klas in aanraking komen met de bete-technische sector.

Nu het Da Vinci College een samenwerking met Shell heeft geeft dat leerlingen ook meer kans om in contact te komen met het bèta-technische bedrijfsleven. Zo worden er diverse bedrijven bezocht en worden er speciale gastlessen georganiseerd. Daarnaast kunnen leraren die inspiratie op doen bij masterclasses, meer praktijk in de lessen verwerken.

Jet-Net
Het doel van het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland is om havo/vwo leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bèta-technische vervolgopleiding. De afgelopen dertien jaar is het netwerk van Jet-Net uitgegroeid tot een samenwerking tussen 85 bedrijven, 175 havo/vwo-scholen en 42 partners, verspreid over heel Nederland.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×