Het ging vaak mis op de A4 bij Leiden afgelopen jaar, maar liefst 96 ongevallen. (Archieffoto: Sleutelstad 112).

Zorgwekkende verdubbeling aantal ongelukken A4 bij Leiden

Het aantal ongelukken op de A4 bij Leiden is afgelopen jaar bijna verdubbeld in vergelijking tot vorig jaar. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Het ging liefst 96 keer mis op het stukje snelweg, tegenover de 50 ongelukken in 2014. Hoewel de ongevallen niet vaak ernstig van aard zijn (meestal blikschade), noemt de VID de situatie ‘zorgwekkend’.

Vooral op de rijbaan richting Den Haag, waar de hoofdrijbaan versmalt van drie naar twee rijstroken, vinden veel ongevallen plaats. Het gaat vaak mis bij het ritsen. Veel weggebruikers zien dan anderen over het hoofd.

Volgens de VID heeft de verbreding van de A4 bij Leiden niet het gewenste effect. Sinds de verandering worden de dagelijkse files alleen maar langer. De VID ziet een verband tussen dit ‘onrustige verkeersbeeld’ en de toename in het aantal ongevalen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×