Overzicht stembureaus Leiden: Van de 60 stemlocaties blijven er 44 over voor toekomstige verkiezingen. De stemlocaties die verdwijnen zijn aangegeven met een rode stip.

Dichterbij huis stemmen door nieuwe indeling stemdistricten

De gemeente Leiden deelt dit jaar de stemdistricten anders in voor toekomstige verkiezingen. Door de 44 stemlocaties waar straks gestemd kan worden, goed over de stad te verspreiden, kan iedereen straks in de buurt van zijn of haar woning stemmen.

De gemeente heeft nu gekeken naar de opkomstpercentages en de ligging van de stembureaus. Daarnaast zijn de stemgerechtigden ook beter in beeld gebracht en is er gekeken naar de routes naar de locaties. Daarbij is rekening gehouden met barrières zoals drukke wegen, grachten en spoorlijnen. Door de nieuwe indeling liggen de stembureaus beter verspreid in de stad.

Na de afgelopen twee verkiezingen kwam naar voren dat een nieuwe indeling van de stembureaus nodig was. Van de 60 locaties van vorig jaar werden bepaalde stemhokjes erg druk bezocht en andere bijna niet. Zorginstellingen blijven zoveel mogelijk behouden als stembureau zodat het voor die inwoners ook mogelijk blijft te stemmen. Bij de eerstvolgende verkiezing, het referendum op 6 april 2016, wordt er voor het eerst gewerkt met de 44 stembureaus.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×