Grotegriepmeting, Dies Natalis en Wetenschapsnieuws

 

De laatste tijd zie je het overal om je heen of heb je er misschien zelf wel last van: de griep. Er heerst zelfs officieel weer een griepepidemie in Nederland. Vanmiddag sprak redacteur Lieuwe van Slooten met universitair docent wetenschapscommunicatie Anne Land over citizensscience en de grotegriepmeting. 

 

 

Afgelopen maandag (8 februari) was de 441e verjaardag van de Universiteit Leiden, de Dies Natalis. Tijdens deze plechtigheid, die overigens ook te volgen was via de livestream, sprak onder andere Geert de Snoo. Hij zorgde voor de diesoratie. De Snoo, hoogleraar Conservation Biology en decaan van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, had het onder meer over het duurzamer maken van de wereld door middel van wetenschap. Wij belden hem op. Luister het interview hieronder terug.

 

 

Onze redacteur Bob de Brabandere hield voor ons deze week de wetenschap in de gaten. Hij vertelde over stelende giraffen, ‘dark flies’, een ijsbrug, en nog veel meer. Luister het hier terug.

 

 

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×